Kapitalis

Monday, July 18, 2016

Cerpen: Short and Sweet 2

*Cerpen ini jelas ternyata tiada kaitan dengan cerpen Short and Sweet sebelum ini ufufufufufu~

taken from google image  

Angin kencang bertiup di luar.
Detikan jam di dinding semakin kuat.
Berdenting melawan kesunyian alam.
Bising suara dari dalam otak mengganggu ketenangan.
Malik mulai resah.


Ayahnya masih belum pulang dari pekan.
“Apa yang kau runsingkan? Kejap lagi baliklah ayah kau tu,”suara Mak Esah memecah suasana hening di rumah usang milik Pak Sabit.
“Tapi ini dah lambat dah ni mak. Selalunya dia dah sampai dah,” keluh Malik.
“Malik ada benda nak cakap dengan dia,” ujarnya perlahan seumpama berbisik.
Mak Esah hanya menggeleng.

Saturday, February 13, 2016

Cerpen: Short and Sweet

[credit]   


Laju aku melompat turun dari katil apabila terdengar bunyi deruman enjin EX5 dari luar rumah. Hati aku melonjak gembira melihat hari ini target yang aku tunggu sejak dua hari lepas muncul.

“Hmm nampak hensem seperti selalu. Ufufufufufu..” Mata aku masih tertancap pada si dia yang bertopi keledar merah putih dari celah tingkap bilik aku.

“Along, buat apa?” Huk! Terkejut aku apabila adik bongsuku, Aeril tiba-tiba muncul dari belakang.

“Tak ada apalah. Eh, busuk pergilah mandi!” Aeril mencebik marah sebelum terkedek-kedek berlari keluar dari bilik tidurku. Nak mengadu kat mak lah tu! Budak empat tahun yang malas mandi memang selalu kena bahan dengan aku.

Friday, February 12, 2016

Heartbreak Compilation 3: Hidup

[credit]   

“Arghhhhhh!!!” Terasa bagaikan semua urat-urat terputus dan nyawaku bakal bercerai dari jasad.

“Sabar puan. Bukaan dah besar. Sikit sahaja lagi puan.” Jururawat disebelahku tak putus asa memberikan dorongan dan sokongan moral.

“Sakit nurse..sakit.” Aku merintih dan dalam masa yang sama aku cuba menarik nafas dalam-dalam.

“Lagi sikit je ni puan. Sabar.” Tanganku digenggam erat. Wajahnya tak lekang dengan senyuman. Bagaikan gembira dengan bakal penambahan manusia di muka bumi ini.

Monday, December 28, 2015

Heartbreak Compilation 2: Suicide

[credit]  


Melangkah dan terus melangkah. Hidup aku makin tak bermakna dari hari ke hari. Jiwaku kosong dan aku sudah lupa tujuan hidupku. Oh tuhan, kenapa KAU ciptakan aku? Kenapa KAU berikan aku nyawa? Aku dah penat, cukup penat dengan dunia! Dunia yang tak adil dan penuh muslihat! Cukup-cukuplah KAU menyeksa aku wahai tuhan!

 Bangunan pencakar langit aku pandang dengan pandangan lesu seraya berfikir, aku patut habiskan nyawa aku disini. Sudah banyak kali aku cuba membunuh diri tetapi liat sungguh nyawaku nak bercerai dari jasad. Tali gantung aku putus sebelum sempat leher aku terjerut. Apabila aku kelar urat nadiku, jiranku yang datang mahu menumpang tandas segera menyelamatkan aku. Ketika mahu membeli pil tidur di farmasi, boleh pula kehabisan stok dan kelemahan aku yang tak suka bau ubat racun binatang menyebabkan aku tak boleh menelan racun tikus untuk membunuh diri.

Sunday, December 27, 2015

PREORDER AGAIN!! HAPPY VIRUS



Atas permintaan, kini saya buka semula preorder untuk buku kompilasi cerpen Happy Virus. Bagi yang masih tak tahu kewujudan buku ini. Meh saya ceritakan serba sedikit tentang buku kompilasi cerpen Happy Virus.

Buku ini mengandungi 10 buah cerpen dimana lima daripadanya ada tersiar di blog dan lima lagi adalah cerpen baru yang tak akan keluarkan dimana-mana ruang (kecuali kena sabotaj). Antaranya;

1. Bercinta dengan Mamat Alien
2. Bercinta dengan Mamat Downy
3. Still into You
4. Bercinta dengan Mamat Sengal
5. Oh Cik Pelik
6. Hero (baru: cerita pasal Hamdan dan Nailah)
7. Karei wa Hitler desu (baru)
8. Golden Age : Prologue (baru)
9. Incik Boss: Ever After (sambungan Hello Incik Boss)
10. Coma


Buku berharga RM28 dan kos pengeposan ialah RM7 untuk Semenanjung dan RM11 bagi Sabah dan Sarawak.

Saya buka preorder ni sampai 15 Januari 2016 dan buku akan dipos pada pengakhiran Januari.

Jadi tunggu apa lagi? Mai order sebelum habis stok lepas tu menangis melangut akak tak mau layan dah! Hahaha

Oh ye, kawan akak dah buatkan satu page Facebook khas untuk blog ni jadi sila LIKE page akak okay? Terima kasih~~

Untuk sebarang urusan boleh emel ke: kouryu.nasrin@gmail.com
(^-^)v