Kapitalis

Sunday, February 22, 2015

Cerpen: Ice King and Delinquent Queen (Part 6)

[kredit]  

Tiba sahaja diperkarangan Wisma Azforce, aku membantu membukakan pintu ice king. Mukanya nampak ceria sedikit walaupun kekal tak beriak.

“Awak balik pukul berapa?” soalku sambil menghulurkan beg kerjanya.

“Pukul enam. Tengah hari nanti, awak ambilkan Suha boleh?” Aku mengangguk faham. Dalam hati, aku rasa seronok sebab dah macam perbualan suami isteri. Tanpa aku sedar, aku memasang angan-angan.

Tuesday, February 17, 2015

Pertanyaan

Assalamualaikum/ Salam sejahtera.

Guys! Nak tanya jika saya nak terbitkan sendiri novel atau koleksi cerpen, adakah kalian berminat nak membeli?

Just vote! :)

p/s: utk vote dua option; vote yang pertama, refresh browser anda dan vote utk option kedua :3

ADAKAH ANDA BERMINAT NAK MEMBELI...

Novel saya (IRA)
Koleksi cerpen saya + cerpen khas
Takde kerja nak beli novel kau!
Perlu ke?
Poll Maker

Tuesday, February 3, 2015

Cerpen: Ice King and Delinquent Queen (Part 5)

[kredit]   


‘When you go,
Would you even turn to say,
“I don’t love you,
Like I did,
Yesterday”’

Huk! Lagu dendangan My Chemical Romance sekali lagi menjadi muzik latar ruang bilik tidurku. Balik sahaja dari I-City, aku berkurung didalam bilik. Mama dan beberapa orang gaji berada dirumah Isaac kerana katanya nak menjaga Amy yang baru lepas bersalin. Bab pantang-pantang selepas bersalin memang mama tak berapa nak reti jadi diserahkan bulat-bulat kepada nenek Amy maka mama hanya membantu dalam menjaga cucu sahajalah.