Kapitalis

Tuesday, September 30, 2014

Teaser lagi~

[kredit]  

Assalamualaikum..ini adalah teaser untuk cerpen yang tengah menari-nari dalam kepala otak saya tapi saya tak ada masa nak buat muahahaha~

Cerpen: Hikayat Qa'id dan Risa..

"Abang Qa'id suka Risa tak?"

"Ha...hah?!"

"Suka Risa tak?" soal Marissa kurang sabar.

Qa'id hanya mendiamkan diri dan kemudiannya mengangguk perlahan.

"Kalau begitu kupinang kau dengan bismillah!" Jatuh kerusi Qa'id dengan 'pinangan' Marissa yang tiba-tiba.



Cerpen: Bercinta dengan Mamat Sengal

"Apa ni Incik Doktor?!" protesku dengan mulut memuncung.

"Apa? Kalau nak naik gaji sila nyanyi lagu tema klinik ni. Cepat!" Serius mamat sengal ni memang tak boleh blah!



Agak menyeksa jiwa raga apabila ada idea tapi saya tak punya masa yang cukup untuk buat cerpen-cerpen diatas huhu..insyaAllah cerpen-cerpen berikut akan menyusul selepas saya kawtimkan Cerpen ala-ala nak ke novel pendek 'Oh Ustaz? Yes Tuan!'.

Sila bertabah anda-anda semua. (^-^)v

11 comments:

rozita kadiman said...

macam best jer 2 cerpen tu. good luck in writing it and hope to be in your blog soon.

Norlyana Nasrin said...

Thanks (^-^)V
InsyaAllah saya cuba update secepat mungkin.

Anis Farhana said...

update lambat lambat pun takpa kak supaya saya lebih tenang membaca buku untuk spm sobs sobs T.T



mesti pembaca lain tak setuju muehehehehe >.<

Faiz Nizam said...

Salam...lme x jenguk blog nie...nmpk ad cerita bru nk kuar...good luck to u...

Norlyana Nasrin said...

@Anis Farhana: huhu good luck for SPM..
tak apa lepas SPM boleh qada' baca cerita2 akak hehe~

@Faiz Nizam: Waalaikumussalam..insyaAllah bila ada masa saya update.

Thanks
(^-^)v

Fazliana Nazri said...

Qa'id dan Risa jadi ya kak..Hahaha

Norlyana Nasrin said...

@Fazliana Nazri: Hehehe..jadi2
(^-^)v

Fazliana Nazri said...

Hehehe..akak nak kan..nak kan..nak kan..full entry boleh..Muhahaha..X sabaq nk baca..-peace-

Norlyana Nasrin said...

@Fazliana Nazri: hehe~full entry tunggu cite acik ustaz dengan Mar habis dulu muahahaha~

bertabahlah anda~
(^-^)v

Anonymous said...

Cepatlah kak.

Norlyana Nasrin said...

Dik anonymous oii~bertabahlah..akak try abiskan cite acik ustaz tu baru boleh buat cerpen lain..IRA tu pun nak kena update gak huhu..rasa nak kena upah orang keja part time je minta tolong taip idea akak ni hahaha~
(^-^)v